KABE 2018 – Världen är din

Katalog och tagline Karin har skrivit alla texter till KABE:s husvagns- och husbilskataloger 2018, med årets tagline ”Världen är din”.

Svenska husvagns- och husbilstillverkaren KABE har designat och tillverkat rullande hem i premiumklassen i 60 år. För andra året i rad har Karin stått för alla texter i de två katalogerna. Inför 2018 har tanken varit att lyfta fram äventyret och friheten i att själv välja var och hur man vill bo, att väcka tanken om de möjligheter som ett mobilt hem kan ge. Därav årets tagline ”Världen är din”.

Låt mig bläddra i KABE:s husvagnskatalog 2018.

Jag kikar gärna i KABE:s husbilskatalog 2018.


KABE 60 år på väg.

KABE har alltid legat steget före. Fångat upp drömmar och utvecklat teknik, design och lösningar för att uppfylla dem. I år firar vi 60 år i campinglivets tjänst.

Det är något visst med att packa ihop familjen och det allra viktigaste och fara iväg. Även om campinglivet numera är både bekvämt och smidigt så bor det också en enkelhet i det hela som tilltalar fler och fler. En frihetskänsla i att kunna leva som man vill, åka vart man vill, uppleva det man vill.

I 60 år har vi på KABE tillverkat husvagnar och husbilar efter människors drömmar och önskemål. Och på något sätt – vilket är vårt absoluta mål – har vi alltid lyckats ligga steget före. Att känna av behov innan de dyker upp. Att utveckla nya, smartare lösningar för ett bekvämare liv på fyra hjul och mer komfortabel körning, innan våra kunder ens efterfrågat det.

Allt startade med att en man vid namn Kurt Blomqvist byggde en husvagn till sig själv och sin familj hemma i garaget. Till sommaren 1958 planerade de en härlig och bekväm semester i husvagnen. Men innan de hann ge sig iväg fick Kurt ett bud på den och kunde inte motstå frestelsen att sälja – och bygga en ny husvagn till familjen och fler till försäljning. KABE var fött och efter några års dubbelarbete – han var också chef för Flygförvaltningens kontroll vid Saab i Jönköping – sa han upp sig för att ägna sig helhjärtat åt att utveckla och bygga sina husvagnar.

Sedan dess har KABE alltid legat i teknikens framkant, ofta steget före konkurrenterna. Vi var bland annat först med den året-runt-bonade husvagnen, med vattenburen golvvärme som standard redan 1969. Ett av många exempel på KABE-patenterade lösningar som med tiden blivit standard för hela branschen.

60 år i branschen har naturligtvis sina fördelar, i kunskap och erfarenhet, men vi nöjer oss inte med det. För oss är siktet mot framtiden, att ligga steget före, en självklarhet.

Än så länge är KABE ensam om att erbjuda husbilar med extra bredd (250 centimeter), modeller som snabbt har blivit mycket populära. Och i början av 2017 utsågs vår intelligenta manöverpanel KABE Smart D till vinnare av European Innovation Award i Stuttgart. Ett prestigefullt pris som delas ut av Europas ledande facktidskrifter, till producenter i campingbranschen som utvecklat särskilt innovativa idéer och produkter.

Inför 2018 lanserar vi hela 18 nya husvagns- och husbilsmodeller. Alla med branschens högsta standard i sina segment, och en mängd tillval. Allt för att kunna bygga det perfekta mobila hemmet till varje kund.


 

Case: KABE Kataloger 2018. Copywriter: Karin Marks. Foto: Joel Dittmer. Uppdragsgivare: KABE.

Spara

Spara

Spara