The Apartment

Kollektionstext för Boråstapeter

En tapetkollektion lanserad av Boråstapeter Studio Collection i februari 2020.

The Apartment

The Apartments mönster är inspirerade av resor till lyxiga Miami, glamorösa dansklubbar i New York och Venedigs stiliga fasader. Tapeter som för tankarna till cocktailpartyn och lounge-häng när de är som allra bäst. Expressiva mönsterbilder i livfulla färgkombinationer såväl som eleganta ton-i-ton-nyanser. Subtila pärlemorskimmer, sammetsmatta mönstertryck på metallic-bas och linjer med silversvärta ger kollektionen ett uttryck utöver det vanliga. Exklusiva detaljer för ett unikt hem. Upplev skillnaden.

Ett hem, ett universum. En plats där det är du som sätter tonen. När stämningen ska vara sval, omfamnande eller bubblig. En oas där dina drömmar får dansa tillsammans och klinga i glasen. Välkommen till The Apartment – en modern och stilren hyllning till de nonchalant eleganta åren under 70- och 80-talen, när Roger Moore var Mr. Bond och italienska Memphisgruppen satte lekfullheten i centrum i våra hem.

The Apartment

The Apartment collection is inspired by luxurious Miami scenes, glamourous New York discos, and gorgeous facades of Venice. Wallpapers reminiscent of sparkling cocktail parties and laid-back yet classy nights in the lounge. The designs are expressive, in vibrant colour combinations as well as elegant tone-in-tone nuances. Blackened silver lines and subtle pearlescent, velvety matte prints on metallic backgrounds, features that give this collection an expression extraordinaire. Exclusive details for a stunning home. Discover the difference.  

Your home is your universe. A place where you are the tone-setter, where the mood can be cool, embracing or bubbly. A haven where your dreams may dance and twirl and clink the glasses. Welcome to The Apartment – a modern and stylish homage to the casual yet elegant years of the ’70s and ’80s, when Roger Moore was Mr Bond and the Italian Memphis group brought playfulness into our homes.


Case: The Apartment. Copywriter: Karin Marks. Uppdragsgivare: Boråstapeter