Västanhem

Kreativa bostadstexter

Jag skriver kontinuerligt om hem som ska byta ägare, för mäklarbyrån Västanhem. Det har blivit några texter sedan samarbetet startade hösten 2014. En bit över 250 stycken för att vara någorlunda exakt. Här är några exempel …

Furuliden 5B: Underbara 20-tal!

Det stora huset ligger tryggt bakom dig när du sträcker ut i solstolen vid poolen. Ditt eget palats i rött med vita knutar där hela familjen får plats. Du tänker på hur skönt det är med de rejäla ytorna där inne, inte trångt någonstans. Var och en kan rå sig själv, eller umgås med sina vänner utan att störa eller störas av familjen. Samtidigt finns alltid möjligheten att vara tillsammans, oftast blir det i det stora kombinerade köket och vardagsrummet som sträcker sig längs husets hela långsida. Det är liksom en naturlig samlingsplats såväl till vardags som till fest.

Kilallén 2: Fågelbo-läge i allén

Att vakna varje morgon och höra staden vakna där nere på gatan. Att liksom befinna sig mitt i, men ändå avsides ganska många meter upp i luften. Att kunna njuta av utsikten ut över den stora sjön i norr, bakom vindskyddande glaspartier. Och aldrig någonsin ha långt till något som staden har att erbjuda. Det är livskvalitet för vilken stadskatt som helst.

I den här tvåan, längst upp i huset i hörnet Kilallén/Östra Storgatan, skvimpar ljuset in från två väderstreck och Vätterns vågor syns från både vardagsrum och balkong. Mestadels bjuder hemmet på raka och praktiska vinklar som är lätta att bygga sig en väl ordnad vardag i. En liten twist finns dock, i den härligt stora fönsternischen i vardagsrummet. En inspirationsplats av högsta klass! Och så var det förstås balkongen också, där fågelperspektivet på staden nedanför ger skön distans till det mesta. Särskilt med en god kopp kaffe i handen. Välkommen upp!

Barnarpsgatan 88B: 51 kvadratmeter solstrålar

Tio minuters promenad från citykärnan svänger du runt hörnet och in på gården. Några trappor upp och du är hemma. Hemma, där kvällssolen lyser på vardagsrumsgolvet och värmer balkongen tills den går ner bakom Stadsparksvallen. Hemma, där det är 2,70 upp till tak och de gamla golvplanken är målade i vitt. Där insynen är så nära noll man kan komma och badrummet är snyggt som på ett hotell.

Kanske möts du av doften av något gott, puttrande i grytan på spisen, och någon som ropar ”välkommen hem!”. Om inte, finns det flera restauranger och mataffärer i närheten. Oavsett om du bor själv eller om ni är två så är det här ett alldeles perfekt hem, precis lagom stort. Mysigt och ombonat för en, tillräckligt med space och förvaring för två. ”Home, sweet home”, säger du för dig själv och slänger dig på sängen i det luftiga sovrummet. Här är det lätt att varva ner.

Gröna Gatan 43B: Stadskattens lugna château

Två trappor upp, nästan längst ner på lugna Gröna gatan, finns ett hem för stadskatten som vill ta det lite chill mellan varven. Här smyger hon runt i den luftiga planlösningen, pausar en stund i kvällssolen på balkongen, och hoppar sedan upp i sängen i sovrummet mot gården. Där ligger hon en stund och spanar ut mot vardagsrummet. Ser solen studsa mot den vackra fiskbensparketten. Strax intill ligger det trevliga köket där det ofta bjuds goda middagar, tack vare bra arbetsytor och gott om plats för gästerna att sitta. Det blir liksom roligare att bjuda över vänner om det finns sittplats till alla även när man är många, eller hur?

Nerifrån innergården hörs skratt och prat. Där har några grannar precis tänt grillen på uteplatsen. Annars är det tyst, bara några fåglar som kvittrar. ”Tänk att bo så här centralt och ändå så lugnt. Det är få förunnat”, tänker katten innan hon tittar på klockan och inser att kvällens date nog redan står och väntar vid Brasserie Park. Men det är ingen fara, med cykeln är hon där på fem minuter.


Case: Bostadstexter Västanhem. Copywriter: Karin Marks. Styling: Västanhem. Foto: Day Fotografi. Uppdragsgivare: Västanhem.