Colfix

Storytelling

Colfix är metallbearbetningsföretaget Diac:s eget varumärke. En modern inredningskollektion baserad på många års kunskap och erfarenhet av material och konstruktion. Jag fick uppdraget att fånga känslan i ord.

Rena linjer. Fria tankar.

En idé om enkelhet. Om en tillvaro där tingen inte stör tanken. Om en vardag där känslan av kvalitet är en självklarhet och fokus kan sättas på det jobb som ska göras. Rena linjer som anpassas i form, färg och funktion efter människan som ska verka. Material vars struktur förmedlar attityd och självklar elegans. I all sin enkelhet. Colfix är en designlinje skapad ur mer än 40 års erfarenhet av skräddarsydd tillverkning och en gedigen materialkunskap. Allting tillverkas under samma tak, i vår fabrik i norra Småland. Från första strecket i skissblocket till bockning, svetsning och ytbehandling. Med noggrannhet och omsorg i varje moment. Inga genvägar. Vi vet att det vi skapar kommer att leva i många år. Därför står kvalitet och uttryck i första rummet. Alltid.


Case: Colfix webb. Copywriter: Karin Marks. Art Director: Katrin Bååth. Stylist: Caroline Dahl. Foto: Joel Dittmer. Programmering: Petra Sollén. Uppdragsgivare: Diac.