Nippon

Sandberg Wallpapers tapetkollektion Nippon föddes ur inspirationen från en längre resa genom Japan. En svensk tolkning av den japanska wabi-sabi-traditionen. Jag fick uppdraget att tolka kollektionen i text och beskriva alla mönstren, till tapetbok och pressutskick.

 

Den vikta tranans vinge fångar solens bleka sken. I taket dansar skuggan sakta. Väggens lena yta möter mina fingrar och motivet berättar om händers vördnad för historien, för livets råa mjukhet. Vad händer om sinnet tillåts stanna här en stund, i varats stilla nu?

Nippon är vår tolkning av den japanska wabi-sabi-traditionen. En hyllning till tanken om skönhet i det enkla, naturliga och operfekta. Med ödmjukhet inför den stora mängd idogt arbete och precision som läggs i skapandet av traditionellt hantverk, föremål, trädgårdar och ceremonier. Våra tolv mönster är hämtade ur minnena från en längre resa genom Japan, i dess städer, byar och natur. Alla tolv formgivna och producerade med inspiration från traditionella japanska tekniker.

 

Datum