Tapet Prunus i kök, Boråstapeter
Tapet Ros och lilja i vardagsrum, Boråstapeter

Scandinavian Designers III

Storytelling och beskrivande text för Boråstapeters kollektion Scandinavian Designers III. Jag har skrivit texten till många kollektioners tapetbok i handeln, som också använts i pressutskick och i anpassade versioner på Boråstapeters webb och i annonser. Här är ett exempel:

 

Scandinavian Designers III

Det finns en fantastisk mönsterskatt i Skandinavien. Tapeter, men också textilier, målningar, ritningar och skisser. Många av dem är gömda och kanske till och med glömda, i lådor och kartonger där designern en gång lagt dem. Vi har fått äran att göra ett urval av de allra vackraste ur denna skatt – från några av våra största formgivare i modern tid – och sätta dem på tapet.

Mönstren är valda för sitt nyskapande, tidstypiska och samtidigt tidlösa uttryck. Sin stilsäkra självklarhet som sätter fingret på den alltid moderna skandinaviska stilen. Och självklart för att vi vet att de blir vackra på väggen och ger en unik känsla till ditt hem. Vissa av dem är redan välkända och älskade, andra är här för att nyupptäckas.

I denna tredje kollektion av Scandinavian Designers presenterar vi stolt ett nytillskott bland storheterna – den finska stjärnarkitekten Alvar Aalto. I hans sällskap finns sedan tidigare Stig Lindberg, Arne Jacobsen, Viola Gråsten samt Gocken och Lisbeth Jobs.

 

ALVAR AALTO

När Alvar slog igenom som arkitekt i början av 1930-talet gjorde han det med en helt egen, nyskapande stil. Hans signum var böljande linjer och organiska former anpassade efter omgivningen, precisa detaljer och en stor kärlek till materialen. Genom åren kom han att rita en lång rad prestigefulla byggnader över hela världen. Men han var även designer, och i Sverige är han kanske ännu mer känd för sin ikoniska, vågformade glasvas och sina tidlösa möbler i ljust böjträ. Möblerna tillverkas än idag av inredningsföretaget Artek som Aino och Alvar Aalto var med och startade 1935. Ett arv som lever vidare och känns lika modernt idag som då.

 

MÖNSTERTEXTER

PRUNUS

De härliga plommonen finns redan i många tusen svenska hem, på koppar och porslin. Stig Lindberg skapade mönstret för anrika Gustavsbergs Porslinsfabrik 1962 och vi tror att han hade gillat idén att även kunna sätta det på väggen.

ROS OCH LILJA

En ljuvlig blandning av vilda blommor, rosor och liljor. Mönstret skapades av Gocken Jobs 1946 och är ett av de riktigt klassiska svenska textilmönstren. Alla tre färgställningar är djärva och uttrycksfulla i sina färger, men beroende på vilken variant du väljer kan du skapa helt olika stämningar i rummet.

 

Datum