Flooh.se

Ateljé Flooh (Helena Flodman) är möbeltapetserare med särskilt hjärta i att ge gamla möbler nytt liv för att passa i det moderna hemmet. Jag har skrivit alla texter för webbplatsen flooh.se och UX-copy för både webbplats och webshop. För att säkerställa att all text håller en genuin och personlig känsla har jag också tagit fram varumärkets tonalitet.

 

MED KÄRLEK TILL MÖBLER

Möbler med personlighet och historia.

Restaurerade för nya dagar med respekt för det som var.

Med gedigna material och ursprungets tekniker får varje pjäs precis vad den behöver.

Inte mer.

Små skevheter från år som gått bevaras.

En bit designhistoria, nu redo att älskas om igen.

 

 

EN LIVSLÅNG KÄRLEKSHISTORIA

Ateljé Flooh är en mjuk anhalt för möbler som levt länge, en verkstad för omskötsel och upputsning innan livet går vidare. Här renoveras de med varsam hand för att få sin forna skönhet tillbaka. Varje möbel granskas noggrant och ges den omsorg den behöver. Varken mer eller mindre. Små skevheter sparas gärna som minne och det som behöver bytas ersätts med gedigna material. Så får skönheten från förr en modern personlighet och kan återigen ta sin plats i hemmet.

Mitt intresse för stilhistoria, kvalitet och vackra möbler föddes redan i barndomen, under oräkneliga auktionsbesök med familjen. Alltid var det något som renoverades eller restaurerades där hemma och jag lärde mig snart att se värdet i vad en gammal möbel har att berätta, att bra kvalitet kan hålla i generationer.

För mig är ofta de mest slitna möblerna de största ögonstenarna. Och när du köper en Flooh möbel eller återfår din egen efter renovering, då går du hem med en bit designhistoria, redo att användas länge till.

/Helena Flodman, möbeltapetserare

 

Team

Copywriting & UX-writing: Karin Marks
Brand identity & Art direction: Katrin Bååth
Foto: Sofia Beijer/Noor Studio
UX/UI design & Front end: Loredana Isacsson/Pixels & Friends

Datum