Lampverket.se

Lampverket tillverkar och säljer handgjorda lampor i Sverige, med fokus på hållbarhet i både livslängd och klimatpåverkan. Jag har bl.a. skrivit ”om oss”-texten Sagan om Lampverket, i form av en berättelse för att lyfta fram varumärkets känsla och personlighet. Till webbshoppen har jag också skrivit SEO-anpassade kategoritexter, med varumärkets röst och uttryck i omsorgsfullt behåll.

 

SAGAN OM LAMPVERKET

Det finns en plats där sommarsolen aldrig går ner, i folkmun kallad de väglösas by. Den heter Killingi och här har vi vårt arv. En plats med vidsträckta fjällhedar som blommar i fjällgröna, stjärnbräcka och slåtterblom. Älven Kaitum som flyter förbi är en av Europas sista orörda, med vatten från mäktiga Kebnekaise. När vädret är klart kan man se berget från byn. Här vävde moster Gunvor bordlöpare av tidningspapper och mormor bytte egenstickade Lovikka-vantar mot renkött på marknaden. Morfar svetsade egen torkvinda med telefonkabel som lina, som gick att hissa högt, högt så att korna inte nådde att äta på lakanen. På denna plats har man alltid sett om sitt och klarat sig på det man har. Stort och kargt och ensamt. Samtidigt varmt vördnadsfullt inför livet och naturen.

I sådana historier från gården i Lappland finns Lampverkets hjärta. Men i hjärtat finns också minnen från barfota sommardagar på Gotland och promenader i Stockholms gamla innerstadskvarter. I kärleken till det tidlösa, vackra – till vad händer kan skapa och naturen kan ge.

Våra lampstommar svetsas av kunnig hand i Stockholm och pulverlackeras med färg av bästa kvalitet. Vi väljer våra tyger med största omsorg – nytillverkade ekologiska eller vintage tvättade med miljövänlig såpa. Skärmarna syr vi själva, med hjälp av vår lokala sömmerska. Allt för att göra så litet avtryck vi kan på klimatet och så stort intryck som möjligt i ditt hem. Idag, i morgon och många år framöver.

 

Kategoritext

HANDGJORDA TYGLAMPOR

Våra populära tyglampor är gjorda för hand i Sverige, från start till färdig lampa. Lampskärmarnas stommar svetsas med erfaren hand i en liten verkstad inte långt ifrån oss. Där pulverlackeras de sedan i ugn med färg av marknadens bästa kvalitet. På snällaste vis för både hantverkaren och vår natur. När det är dags att klä lampskärmarna med tyg väljer vi GOTS-märkt ekologisk bomull. Vissa lampskärmar kallar vi Vintage. De kläs i vackert, återbrukat tyg som tvättats i miljövänlig såpa. Alla våra tyglampor passar bra i alla rum, men de som har en lite mer lekfull form blir extra fina i barnrummet. De är självklart lika omsorgsfullt tillverkade och lika miljövänliga som alla våra lampor och finns samlade under Barnlampor i menyn.

 

Team

Copywriting: Karin Marks
Foto: Madeleine Björfäll
Digital Specialist: Albin Bjerkland/Frankly Media

Datum