Fine Little Day x Sandatex

Pressrelease för designsamarbetet Fine Little Day x Sandatex.

 

FINE LITTLE DAY X SANDATEX

I nya designsamarbetet mellan Sandatex och designföretaget Fine Little Day sätter vi fönstret i fokus med mjukt grafiska rullgardiner, formgivna av konstnären Isis Maakestad. En kollektion med skandinaviskt uttryck, med handens tydliga närvaro.

Fine Little Day har jobbat med design inom inredningstextil i många år, med lekens uttryck och bildens berättarkraft i fokus. Alltid med hög konstnärlig kvalitet och miljövänliga val. Det gjorde vårt val att vilja jobba tillsammans med dem enkelt. Så vi frågade, och de antog utmaningen att för första gången skapa mönster till rullgardiner.

– Vi ville visa att rullgardiner kan vara så mycket mer än diskret solskydd eller mörkläggning. Om du vågar välja mönster adderar det en atmosfär till rummet, som vackert ändras under dagens gång i takt med ljuset skiftningar, berättar Sandatex marknadschef Lena Blomgren.

Konstnären Isis Maakestad har jobbat med Fine Little Day tidigare. Nu har hon skapat de fyra mönstren i Sandatex kollektion. Klocka, Bukett, Eng och Frökapsel är alla tydligt inspirerade av växtriket, men är samtidigt grafiskt rena med en handgjord känsla.

– Isis uttryck sammanfattar kärnan i vår stil. Handgjort, vingligt med lite udd och nerv. Det är inte perfekt utan levande och tillåtande. Hennes mönster känns textila i sig från grunden, så hon var ett självklart val för detta projekt, berättar Elisabeth Dunker på Fine Little Day.

Arbetet med kollektionen har varit en spännande resa där vi har stött och blött idéer och funderat mycket på hur mönstren bäst kommer fram och hur vi får till den autentiska textila känslan. För designern blir ljuset genom fönstret en extra aspekt att förhålla sig till. Skala och mönstertäthet i förhållande till färgval blir viktigt. Resultatet är en kollektion som passar lika bra i stugan på landet som i våningen i stan – ett samarbete vi är stolta över ur alla aspekter.

 

Datum